Ο πανετόνε είναι ένα παραδοσιακό ιταλικό χριστουγεννιάτικο γλυκό, που προέρχεται από το Μιλάνο. Χαρακτηρίζεται από το ψηλό και θόλο σχήμα του, και παρασκευάζεται με μια γλυκιά ζύμη που έχει υποστεί ζύμωση, εμπλουτισμένη με γλυκά φρούτα, σταφίδες και φλούδα πορτοκαλιού. Η προετοιμασία του απαιτεί αρκετές ημέρες για την επεξεργασία και τη φυσική ζύμωση, που του προσδίδει την αφράτη υφή και τη χαρακτηριστική γεύση. Ο πανετόνε συχνά συνδέεται με την περίοδο των Χριστουγέννων και εκτιμάται τόσο στην Ιταλία όσο και διεθνώς ως σύμβολο της παράδοσης και της ιταλικής τέχνης της ζαχαροπλαστικής.
Ο παντόρο είναι ένα τυπικό ιταλικό χριστουγεννιάτικο γλυκό που προέρχεται από τη Βερόνα. Χαρακτηρίζεται από το κωνικό σχήμα του με οκτώ άκρες και μια αφράτη και ελαφριά υφή. Σε αντίθεση με τον πανετόνε, ο παντόρο δεν περιέχει γλυκά φρούτα ούτε σταφίδες, αλλά έχει μια λεπτή και βουτυρώδη γεύση, με μια χρυσή κρούστα. Παραδοσιακά, σερβίρεται με μια πασπαλίτσα ζάχαρης άχνης, που θυμίζει χιόνι, καθιστώντας τον σύμβολο των χριστουγεννιάτικων εορτών. Η προετοιμασία του απαιτεί μακρά ζύμωση, που συμβάλλει στην απαλή υφή του και στη χαρακτηριστική γεύση του.
συσκευασίες των 9x2 κομματιών, 1 παλέτα = 10 συσκευασίες, λήξη 30/04/25
Ελάχιστη παραγγελία: 30 παλέτες
Το Global 240 επιτρέπει την πολυπαραμετρική ανάλυση στις παραγωγικές διαδικασίες των μούστων και των κρασιών, με εξαιρετική ακρίβεια, επαναληψιμότητα και αξιοπιστία.
Μέχρι 240 δείγματα/ώρα μπορούν να αναλυθούν αυτόματα, εξασφαλίζοντας τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας.
Ο αναλυτής αποτελείται από:
• Πλάκα για την τοποθέτηση των δειγμάτων: επιτρέπει την τοποθέτηση 50 κυψελών ανάγνωσης με οπτική απόσταση 0,6 εκ. (40 δείγματα και 10 θέσεις για πρότυπα και ελέγχους)
• Πλάκα για την τοποθέτηση των αντιδραστηρίων: έως 60 αντιδραστήρια και 3 αντιδραστικά συστατικά για κάθε παράμετρο
• Σύστημα ψύξης Peltier (24 ώρες το 24ωρο, ακόμη και με το όργανο απενεργοποιημένο)
• Εξωτερικός υπολογιστής με λογισμικό ανάλυσης
• Αυτόματος σταθμός πλυσίματος
• Φωτόμετρο
Σύστημα δειγματοληψίας
• Τεχνική Sip & Dip (αναρρόφηση & διάθεση).
• Βελόνα δειγματοληψίας με αισθητήρα επιπέδου για την ανίχνευση του αντιδραστηρίου και του δείγματος και αισθητήρα πρόσκρουσης.
• Συνεχής πλύση και ξήρανση της βελόνας
Το πιο γνωστό κρασί της Βαλπολιτσέλα στον κόσμο είναι σίγουρα το Αμαρόνε.
Το Le Preare παράγεται από την Καντίνα Νεγκράρ (VR),
Ακριβώς την ίδια κάβα που το εφηύρε.
Αυτή η φιάλη δεν περιέχει μόνο κρασί, αλλά περιέχει όλη την ιστορία και την εμπειρία της Βαλπολιτσέλα.
ΑΦΙΝΑΡΙΣΜΑ
24 μήνες σε tonneaux των 5 ελβετικών.
ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΓΕΥΣΗΣ
Κόκκινο γρανάτη, με εκρηκτική και κομψή μύτη που θυμίζει βιολέτα και εντυπωσιάζει με την έντονη μεταλλικότητά του, καθώς και με μια ισορροπημένη φρεσκάδα και πληρότητα.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΣ
Εξαιρετικό με παρασκευές από κόκκινα κρέατα και πιάτα μακράς μαγειρέματος.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑΤΟΣ
16-18 °C
ΑΛΚΟΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΙΔΑ
14,50%